HTML

Budapesten túlélni

Fullasztó levegő, dugóban álló vagy 70-80 km/h-val száguldozó autók, bevásárlóközpontok egymás hegyén-hátán, fogyatkozó zöldterületek, fogyatkozó lakosság. Ez ma Budapest, ahol élni nem lehet, csak túlélni. Itt olyan videókat és képeket szeretnék összegyűjteni, amelyek a városban lakók szemével mutatják be, min szeretnének változtatni.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szabályosan közlekedni kerékpárral?

2008.02.20. 13:26 exseven



Nézzük meg, hogyan juthatunk el szabályosan a Deák tértől a Krisztina körútig kerékpárral. Meglepő fordulatok, sok séta! Hogy ez így normális-e, azt mindenki döntse el maga.

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestentulelni.blog.hu/api/trackback/id/tr99347113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: petiBlog 2008.02.21. 14:33:42

Közlekedj szabályosan (ha tudsz)!Azt hiszem, ez önmagáért beszél.Annyit viszont meg kell jegyeznem, hogy minden elismerésem azé, aki ezt a filmet készítette. Nagy vagy "kolléga"!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rewindselekta · http://rewindselekta.freeblog.hu 2008.02.21. 00:24:20

Nem egyszerű, az biztos. Azért le a kalappal azok előtt akik ennyire fullszabályosan nyomják. Hál' Istennek nem sűrűn kell a Lánchíd felé közlekednem...

xerxesz 2008.02.21. 18:00:46

A film érdekes, sosem próbáltam még szabályosan kerékpározni :)

Viszont a járdás dolgot nem értem. Én úgy értelmezem az ott idézett szabályzást, hogy ha máshol nem, a járdán lehet menni, viszont 12 évnél fietalabbak nem mehetnek főútvonalon. Én nem látom, hogy ez alapján (max 10km/órával) miért ne lehetne a járdán bringázni? Jó, mondjuk a szél nem fog lefújni :)

enba · http://enba.hu 2008.02.26. 10:12:40

jó a zene
szia ádám :)

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2009.09.08. 17:50:53

Respect.
Kár, hogy ilyen sokára találtam rá erre. Most elkezdem terjeszteni!

Kopiás Attila Steve 2009.09.08. 22:55:07

@xerxesz: Jaja, itt a készítő félreértelmezte a szabályt. Persze nem kizárt, hogy a zsaruk is épp úgy értelmeznék, de ettől még ez nem igaz. A törvényben az szerepel, hogy ott szabad járdázni, ahol ... vagy ahol a 7/a alapján tilos úttestezni. A 7/a pont alapján az "ahol"-ra a válasz a "főútvonalon", az "ahol"-ra nem válasz az, hogy "12 évet be nem töltött" vagy más hasonló...

De honest mistake, semmit nem von le a videó értékéből, nagyon jó lett, nagyon jó témára mutat rá. A furgon a bicajút első 20 méterén annyira tipikus pl. Én az Oktogon-Deák bicajutat szoktam naponta kipróbálni, az a játékom, hogy addig haladok rajta, amíg olyan dolgot nem találok, ami akadályozza a közlekedésem, aztán járdázom. Ez jellemzően persze autó vagy gyalogos (micsinálnak ott azt nem vágom) szokott lenni. Még nem sikerült a bicajúton eljutni a Deákra, jellemzően már a Jókai utcánál game over a taxisok miatt... :+)
süti beállítások módosítása